programok

Stuhleck / St. Corona am Wechsel / Mönichkirchen

A tanfolyamok programja


Síelés (december-január-február-március)

Konkrét célként, szeretnénk minden résztvevőt, 3 napos tanfolyamokon a síelés alapjaira megtanítani, bemutatni a sportot, és ösztönözni a gyermekeket a folytatásra. Segíteni a megfelelő felszerelés kiválasztását.

Elsajátítattjuk elméletben és gyakorlatban a síeléshez szükséges technikai elemeket, azokat készség szintre fejlesztjük. Átadjuk a felvonózás elengedhetetlen szabályait. Elmondjuk a hegyek és a pályák szabályait, hó és lavinaismeretet, a balesetmentes síelés követleményeit. Felhívjuk a figyelmet a természet védelmére.


Az óvodák, iskolás korú gyermekek síelésének programja, 3 napos tanfolyamokon hétfőtől-szerdáig, illetve péntektől vasárnapig:
A 5-7 fős csoportbontásban szervezett a kiutazás a mini busszal, minden reggel 8.15 órakor a találkozási ponttól, Sopron Pláza Alsó Parkoló/ Autó kozmetika ahová majd szintén érkezünk 16.30-kor. Minden csoportba kerül egy oktató és egy asszisztens.
Az oktatás 10.00 órakor kezdődik, 15.00-kor végződik a Sthuleck am Semmering tanpályán, 1 óra pihenéssel, meleg ebéddel.
Az oktatási során, maximálisan 5-7 fős csoportokban a játékos metodika elvét alkalmazva tanítjuk, rávezető gyakorlatokkal a gyermekeket, az egyenes iránytartásra, hóeke állásra, biztonságos sebesség kezelésre, irányváltoztatásra, kanyarra, rézsútsiklásra, síél bevetésre. A napi gyakorlati elemekhez kapcsolódó elméleti ismereteket, szabályokat beépítjük a tanmenetbe, válasszuk ki a megfelelő pályalejtést, a segédeszközöket, úgy hogy azt a tanulók élvezettel alkalmazzák, játékos könnyedséggel megtanulják a feladatokat.
Folyamatosan haladunk a könnyebbtől a nehezebbig, az ismeretlentől a tudásig. Egyszerű, tapasztalaton alapuló határozott magyarázatokkal, türelemmel, humorral, kis lépésekkel, időt hagyva a gyakorlásra tanítjuk a síelést.
Minden heti kurzust a fejlődés lemérésének eszközeként terminuszáró bemutatóval, versennyel koronázunk, amely a gyermekeknek maradandó élményt biztosít. A délutáni eredmény hirdetés során, jutalmazzuk és ajándékozzuk Őket, szponzorációs díjakkal, ajándékkal. Ezen a napon lehetőséget biztosítunk a szülőknek a részvételre, hogy lássák gyermekeik fejlődését.


A környezeti adottságok:
Stuhleck / St. Corona am Wechsel/ Mönichkirchen (változás jogát fenntartjuk)
A sípálya enyhe lejtésű, felvonóval ellátott, a kezdő oktatásnak minden igényét kielégíti.


A heti kurzus célja:
A hetikurzus bejezetével, célunk felkelteni az érdeklődést nem csak a síelés, hanem az egészséges életmód iránt is. A síelés során tudatosítjuk a természet szeretetének, sportos életmód fontosságának tényét. Megvilágítjuk, hogy milyen egyszerű a szabadidőt hasznosan kihasználni.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a sport, az egészséges élet, segít kívánt pszichológiai és szociális fejlődésben, karbantartja az emberi testet, formálja, fejleszti a személyiséget, fokozza a szellemi és fizikai teljesítő képességet, oldja a feszültséget, alkalmazkodó képességet.

Úgy alakítjuk a tanfolyamokat, hogy ezeket a gyermekek megéljék, és maguk belássák.


Költségek, ráfordítások tervezése:
€ 139 / 3 nap / gyermek

€ 165 / 3 nap / gyermek felszerelés használattal

Az ár tartalmazza az utazást, biztosítást, meleg ebédet, síoktatást, , a szervezési költségeket, a záró versenyt, ajándékokat.

A felvonó jegy ára nincsen a részvételi költségben.

Minden résztvevő gyermeknek a balesetbiztosítást megkötjük.

Saját gyermek biztonságiülés az utazás során, illetve kurzus ideje alatt a sísisak használata kötelező!

A táborban mindenki saját felelősségére vesz részt, a gyermekek szülői beleegyezésével, az online jelentkezési lap kitöltésével!
Minimális résztvevői létszám egy turnusban minimum 3 fő.


Az árak, az elképzelés képlékeny a változtatás jogát fenntartjuk! A tervezett program és ötlet a 1999 éve LXXVI. Törvény alapján szerzői jogvédelem alatt áll. Másolása, terjesztése, felhasználása, jogszabályba ütközik.