programok

Nyári táborok 2023

Aktuális naprakész 2023 évi Élménytáboraink információi

Nyári táboraink és időpontjai

ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK

Scoop már évek óta, gyűjti, szervezi, próbálja az új és újabb nem hétköznapi lehetőségeket. Élmény-sport-kultúra-közösség építés táboraink alap pillérei.
Az elmúlt harminc évben itthon és külföldön szerzett tapasztalatainkat, tudásunkat, szeretnénk most a téli időszakon kívül is kamatoztatni a gyermekek szolgálatában.
Célunk boldoggá, egészségessé, aktívvá tenni a gyerekek életét télen, nyáron!
A Scoop Sports Akadémia csapata a gyermekeket és szüleiket a hétköznapokból kizökkentve, közösségi életre ösztönzi. Olyan programokat szervezünk, amelynek része a sport, egészséges életmód, kultúra. Azoknak a kalandvágyó gyerekeknek/szüleiknek szól, akik szeretnék szabadidejüket hasznosan, egészségesen a friss levegőn kihasználni!
Túráinkon együtt utazunk, ebédelünk, kalandozunk, társaságot építünk gyerekeknek akár szüleiknek, hegyen, völgyön, vízen. Meglátogatjuk a környék legszebb tájait, kaland és fun parkokat, vízeséseket, tavakat, bob és bike parkokat, motorik fejlesztőit, tanösvényeit, sziklamászó iskoláit.

Nyáron vitorlázni, szörfözni, stand-up-ozni, tanulunk, evezünk, kerékpározunk.

Télen természetesen síelünk és snowboardozunk.

Iskola időben hétvégi programok

A kiírt programok közül választanak a gyerekek egy napi kihívást.

Szünidőben 5 napos táborok

A szünidőben 5 napon át, hétköznap foglalkoztatjuk, tanítjuk a diákokat, ovisokat. Amíg a szülők dolgoznak, ezalatt a csemeték, sokat mozognak, megismernek, megtanulnak, gyakorolnak új sportokat, jól érzik magukat társaságban, sok különleges élménnyel gazdagodnak, kimozdítjuk őket a számítógépek, telefonok világából!

Heti öt napban sport, friss levegő, fürdőzés kultúra, vidámság vár mindenkit!

A napi élményeket az időjáráshoz, a gyerekekhez alakítjuk, választjuk ki, hogy 100% ban kihasználjuk a napokat.

Kínálatunk nem mindennapos!

Vitorlázás, szörfözés, SUP-ozás, kajakozás, elektromos motorcsónakázás, yachtozás, bringázás, túrázás, falmászás, állatkert látogatás, Jump City, túlélő sátorozás a Bakonyban, balatoni élmény strand látogatás, skanzen,  vízesések, íjászat, kalandparkok, wakeboardozás, motorikus park, bobozás, fagyizás, és az ajándékok  teszik felejthetetlenné a szünidőt!

Minden nap hétfő-csütörtökig 9.00–16. 30h-ig, pénteken 9.00–12.00h-ig képezzük a gyerekeket.

NAPI RUTIN

8.00 gyülekezés Sopron Pláza alsó parkolóban

8.30 indulás

10–12 program, igazodva az időjáráshoz, a gyermekek életkorához

12–13 meleg ebéd

13–15 program, igazodva az időjáráshoz, a gyerekekhez életkorához

16.30 érkezés Sopron Pláza alsó parkolóba

A bulibusz elszállít minket a programjaink helyszínére.
A részvételi díj, tartalmaz minden költséget, biztosítást, utazási díjakat, (autó, komp) busz bérlést, vízi sporteszközök használatát, belépőket, meleg ebédet, varázs dobozt, fagyit, gyümölcs kosarakat, ajándékokat, oktatók díját.

189€ / 5 nap / gyermek

Várunk nagy szeretettel!

Nálunk a gyermekek jó kezekben és biztonságban vannak!

Programjaink, amelyek közül
kiválaszthatjuk a napi élményt

Sankt Corona, Motorikpark/Nyári hegyi bob

Sankt Corona am Wechsel település Ausztriában, a helyi motorik parkkal, 25 erőpróbájával vár minket. Itt a sokoldalú 250 egységből álló játszótér minden korosztályt boldoggá tesz. Állóképesség, ügyesség, fitness.
A programot ebéddel folytatjuk egy helyi étteremben.
A finom falatokat egy délutáni túrával dolgozzuk le a kialakított tanösvényen. A túra a bobpályához vezet, amely a nap adrenalin és boldogság lökete, hogy garantált mosollyal utazzunk haza.

Hód lesen a Rábán

Az utazás során Meggyeskovácsiban lévő barátunkat látogatjuk meg, aki többszörös Rába Maraton evezős bajnok. A Natura 2000 természetvédelmi rezervátum, kiváló élményt nyújt. Egyedülálló evezés szempontjából, mivel az Ikervári duzzasztógát normál vízállásnál lelassítja a folyó sodrását, így ezen a szakaszon a Rába le és felfelé is könnyen evezhető.
Itt Rába teljesen biztonságos és sekély. Elsajátítjuk oktatóinkal az evezés alapjait gyönyörködünk a természetben, köszönünk  hódoknak, megpihenünk egy kavics padon, ha jó az idő strandolunk is.
A túra garantált élmény minden résztvevőnek.

Kerékpártúra a Fertő-part legszebb tájain, az egykori Páneurópai vidéken

A kerékpározásunk során meglátogatjuk, megismerjük a Fertő-tó keleti partjának legszebb településeit. Az élmény túra során, mindenki saját kerékpárjával, illetve bérelt biciklivel, letekeri a Fertőrákos, Ruszt távot oda-vissza, amely 20 kilométeres kihívás.
A kalandunk Fertőrákosról indul, első állomásunk a Mithrász szentély meglátogatása. Áthaladva Mörbisch-en, egy varázslatos tájon, szép kilátást nyújtó szőlőkkel szegélyezett úton tekerünk Rusztra a legkisebb szabad királyi városba, ahol letekerünk a partra, ahol egy barátságos és kellemes étteremben ebédelünk. Az ebéd után ruszti főtéren megismerjük a városka történetét, miért van itt a legtöbb gólya és nyalunk egy finom fagyit. Visszatekerve, jó idő esetén meglátogatjuk a mörbischi strandot, ahol az élményfürdőben lazítjuk az izmainkat. Ez a nap fárasztó, de igen sok élményben és meglepetésben gazdag.

Balatoni kirándulás

A gyermekek egyik kedvenc programja, amelyet a nagyobbakkal két naposra is tervezhetünk. Célunk, hogy megismertessük a gyerekekkel a Balaton nyugati medencéjét, úgy, hogy közben élvezetes sportprogramokat biztosítsunk nekik.

Sümegi Vár Világ, kalandozás a múltban

Sümegen az első kihívás a vár bevétele. A gyerekekkel felmászunk a várba, megmozgatva az elgémberedett tagjainkat. Meglátogatjuk a helyi lovardát, amely különböző programokat kínál mindenkinek, többek között betekintést ad az egykori lovas viadalok világába, amely minden gyermeket elvarázsol.

Gyenesdiás az örömök strandja

Megcsodáljuk a szigligeti kilátását, a szépkilátó nyújtotta remek látványt, majd a Diási Játékstrand-ra megyünk, mindenki örömére.
A Diási Játékstrand a Balaton egyik legszebb és legaktívabb kedvence, ahol gyerekbarát szolgáltatások, szórakoztató animációs programok ígérnek örömteli pillanatokat. Játszótér, Balaton élővilágával kapcsolatos foglalkoztató tábla, óriáscsúszda, természetes gyerekpancsoló mediterrán hangulatban, animátorok szervezésében játékos programok, sportversenyek, minidiszkó vár minket. A strandon találkozhatnak a vendégek kicsik-és nagyok kedvencével, Bala Tonival, a település kabalafigurájával. Kipróbálhatjuk Sharky barátunknál a vízi sportok széles választékát.

Cserszegtomaji kalandok

Barni és a Benji, a hírhedt túlélők látnak minket vendégül és megtanítják mik a nélkülözhetetlen  tanácsok a természetközeli életben, sátortáborban. Bográcsos vacsorával, tábortűzzel, közös reggelivel készülnek. Az eltöltött éjszaka a szabadban már magában egy óriási élmény, amit fokoznak a tervezett játékok.

Bobo Fun Park Magyarország egyik legmodernebb szabadidő parkja

A Bobo Fun Park- Adrenalin Arena Alsópáhokon teljesen új lehetőség, mindenki örömére. Rossz idő esetén kiváló programot nyújt a 3000 négyzetméteres játék világ. 30 aktív attrakcióval, 3 emeleten vár minket az Adrenalin Aréna. Itt mindenki elfárad, a trambolinozásban, free jumpban, sziklamászásban, ninja parkban, gumi fociban és a sok sok kiváló lehetőségben, amit a park kínál.

Rezi ahol Dinók még élnek

Rezi parkban a mozgó, hangot adó dínók  és különböző játékattrakciókon játszhatnak gyerekek és a felnőttek.
A parkon belül készült egy mini vidámpark, melyben különböző szimulátorok, markológépek találhatóak. Ezek a játékok zseton vásárlás ellenében használhatóak s ebbe beletartozik a fánk pálya használata is! Lesz itt csúszó kötélpálya, gyermek mászóka, lábbiliárd, boci rodeó, bika rodeó, homokmarkoló gépek,happy car, sétáló dínók, kisvasút, forgósorompó, légvár, csónakázó tó, kis és nagy játszótér, dinagoló, trambulin, gumiköteles trambulin, golfpálya.

Kalandozás a Bécsi Alpok egyik legszebb, legnépszerűbb kiránduló helyére

Sopronból egy óra utazás után megérkezünk egy élményteli, vadregényes szurdokok, zúgó vízesésekkel tarkított már az Alpokra jellemző hegyi világba, amely örök élmény mindenkinek.
A mesés Myra-vízesések (Myrafälle) jól kiépített, fahidakkal, lépcsőkkel, korlátokkal biztosított vadregényes szurdok, amelyet 3 kilométer megtétele után megmászunk, hogy Visszafelé a Hausstein sziklájáról lélegzetelállító kilátásban lehessen részünk.
A könnyű hegyi túrán minden gyermek biztonságban van, és kellemesen teljesíthet. A túra után ebédelünk a közeli étteremben. Délután meglátogatjuk a helyi látnivalókat.
Hazafelé, a gyermekekkel megismertetjük a gyönyörű Myra legendáját.

Győri Jump City / Cyberpark

A megyénk legnagyobb trambulin parkja, amely 1200 négyzetméteren, 10 különböző kihívással, egy ninja warrior pályával vár minket. Itt fejlesztjük a gyerkőcök ügyességét, és állóképességét. Innen ebédelni visszük a csoportot egy étterembe. Visszaúton skanzen látogatásra megyünk.

Győri Állatkert

Meglátogatjuk a győri Xantus János Állatkertet, ahol a megismerkedünk a változatos állatvilággal, mesélünk nekik, hogy tudásuk gazdagodjon, megismerjék az állatvilág csodáit. Ez a mindenkinek hatalmas örömet okoz.

Nagyhajós vitorlázás a Fertő tavon

Oggau falu kikötőjébe Ausztriában ismerkedünk a vitorlázással. Itt a gyerekeket a vitorlázás alapjait sajátítják el. Célunk, hogy betekintést nyerjünk, hogy milyen a vízen közlekedni a szél által hajtott, vitorlással. Az oktatásunk során játékos módszerekkel beépítjük a gyerekeknek az elengedhetetlen gyakorlati és elméleti ismereteket.
Nem titkos vágyunk, hogy azok, akik megszeretik a vitorlázást, részt vehessenek, 3 napos vitorlás tanfolyamainkon, ahol alaposabban elsajátíthatják a sportot, mind elméletben, mind gyakorlatban.
Az ismerkedést a vitorlázással ebéddel és fürdőzéssel szakítjuk meg. Elvitorlázunk a titkos öblökbe, ahol megcsodálhatjuk a Fertő táj érintetlen szépségét, itt szabadon úszhatunk.

Kis hajós vitorlázás a Fertő tavon

A Fertő tavon Magyarországon és Ausztriában megismertetjük a gyerekeket a kis hajós optimist vitorlázás alapjaival. Célunk, hogy betekintést nyerjünk, hogy milyen a vízen közlekedni a szél által hajtott, vitorlással. Az oktatásunk során játékos módszerekkel beépítjük a gyerekeknek az elengedhetetlen gyakorlati és elméleti ismereteket.
Nem titkos vágyunk, hogy azok, akik megszeretik a vitorlázást, részt vehessenek, 3 napos hétvégi, illetve 5 napos hétközi vitorlás tanfolyamainkon, ahol alaposabban elsajátíthatják a sportot, mind elméletben, mind gyakorlatban.
Az ismerkedést a vitorlázással ebéddel és fürdőzéssel szakítjuk meg. Elvitorlázunk a titkos öblökbe, ahol megcsodálhatjuk a Fertő táj érintetlen szépségét, itt szabadon úszhatunk.

Ismerkedés az elektromos motorossal és a SUP sportággal

Megismerjük a Fertő tavat a vízfelületről. A gyerekek megtanulják a nap során, hogyan kell egy elektromos kis hajót üzembe helyezni, vezetni, megismerik a vízi közlekedés szabályait, úgy hogy közben játékos feladatokat kapnak, nem felismerve a tanulás folyamatát. A nyílt vízen megtanítjuk az állva evezést, Stand Up and Paddle sportág rejtelmeit. A vízfelületen, átutazva Illmitzen ebédelünk, fürdünk, fitnesz parkban játszunk és fagyizunk! Majd vissza ismét vízen közlekedve behajózás a kikötőbe, rengeteg élménnyel térünk haza.

Ismerkedés a szörfözéssel és Sup-al

A széllovaglás számunkra az egyik legszebb sport, amelynek tudását szeretnénk átadni. Bemutatjuk a felszerelést, annak összeszerelését, a parton megtanítjuk a legfontosabb ismereteket az induláshoz. Beszélünk a biztonságról  a szelekről.Még a parton rávezető játékokkal tanulunk, majd a vízen próbáljuk, hogyan repülhetünk a szél szárnyán.
Megismerjük a szörf felszerelést, a kötelek és csomókat, a vitorlázási irányok, a vitorla beállításokat, a vitorlával való indulást, nyíltvízi manővereket, az erős szeles teendőket, a vitorlafelület beállításokat, biztonsági szabályokat.
Nem titkos vágyunk, hogy azok, akik megszeretik a szörfözést részt vehessenek, 3 napos hétvégi, illetve 5 napos hétközi szörf tanfolyamainkon, ahol alaposabban elsajátíthatják a sportot, mind elméletben, mind gyakorlatban.
Az ismerkedést a szörfözéssel ebéddel és fürdőzéssel szakítjuk meg.

3 napos windsurf és vitorlás tanfolyamok

A nyári, őszi, tavaszi időszakban 3 napos windsurf tanfolyamokat, illetve gyakorlati vitorlás tanfolyamokat is szervezünk, amely a hivatalos tematika alapjait követi. Itt célunk, hogy lehetőséget biztosítunk mindenkinek, hogy az alapjait megismerjék, elsajátítsák ezeknek a gyönyörű sportoknak.

Wake boardozás Ikrényben

Szeretnénk lehetőséget biztosítani a  gyerekeknek, hogy megismerjék a wakeboard-ozást. Ikrényben kialakított tanuló pálya és oktatóink megtanítják az első lépéseket. A deszkázás után ebédelünk, délután strandolunk. A vízmélység strandolásra ideálisan kialakított, a szélétől 20-30 métert be lehet sétálni- árnyékos pavilonok, zuhanyzó, öltözők, kultúrált parkok, játszótér teszi kellemessé az időtöltést, és a színvonalas  pihenést.
A wakeboardon kívül lábtenisz pálya, strandröplabda, kosárlabdapálya, street workoutot is kipróbáljuk.

Barangolás Puchberg am Schneebergen

Hozzánk közeli hegyek közül legismertebb a 2076 méteres Schneeberg, Alsó-Ausztria tartomány legmagasabb hegye, melyről szinte Bécsig ellátni, sőt a Kőszegi-hegyeket és a Soproni-hegyeket is megpillanthatjuk. Kirándulásunk során megismerjük, Puchberg, Losenheim, Sonnleiten falvak varázslatos csodáit. Meglátogatjuk a tengerszemeket, a Sebastian vízesést, Stixenstein várat, gyermek világot, nyári csúszkát. Muggendorf-ból megmásszuk a Hausstein-t, ahol játszóteret és vadasparkot látogatunk.

Kalandozás a Soproni Hegységben

Túránk célja a Boszorkány Tanösvény elérése, a Soproni Parkerdőben. A nyolc állomásból álló meseösvény egészen a Kőhalmy Vadászati Múzeum-ig vezeti a túrákat, amelyet meglátogatunk. A tanösvényen egy térkép segítségével eredhetünk a helyi legendák és boszorkány történetek nyomába, az egyes állomásokon a kiskorúak még pecséteket is gyűjthetnek, amelyeket a végállomáson kisebb ajándékra cserélhetnek. A 900 méteres meseösvényt Ábrahám Zsuzsanna óvodapedagógus tervezte, és az egyik soproni mese, a Kecske-patak boszorkány legendája adta hozzá az ötletet. A célja az volt, hogy a gyerekek a legismertebb népszokások mellett a helyi legendákat is megismerjék. Ennek a legendának a története pedig mostantól a meseösvény különböző játékok közötti ügyességi feladatok közben elevenedik meg.
A tanösvény végén magasodik a Károly-kilátó, de van itt egy szuper erdei játszótér és egy mezítlábas park is, amit természetesen meglátogatunk.

Bük Kristály Torony a kalandok otthona

A Magyarországon egyedülálló, 3 szintes kalandpályát 90 elem teszi teljessé, melynek szerves eleme a szabadság. Saját döntésünk szerint haladhatunk, akár kihagyva a nehezebb elemeket, vagy éppen megismételve a számunkra tetsző szakaszokat.
Itt található a mászófal, amely a függőleges szenvedély világa!
A szikla és falmászás kedvelők örömére a torony elemei között megtalálható egy 10 méter magas két utas mászófal, különböző nehézségi fokozatokkal. A 10 méter magas óriás hinta, mindenkinek biztosítja az őszinte sikolyt, és a szabadesés élményét! Kipróbálhatjuk az íjászatot, illetve focizhatunk is.

Macskakő Gyermekmúzeum látogatás

Sopronban az Eggenberg-házban találjuk a Macskakő Gyermekmúzeumot. A kiállítás a régmúlt időkben élő emberek mindennapjait mutatja be az óvodások és az alsó tagozatosok számára. A kicsik önállóan, történelmi ismeretek nélkül, játékos formában fedezhetik fel a kiállított műtárgyakat. Kreatív foglalkozások, hagyományos feladatok, szerepjátékok és digitális feladatok várják az idelátogatókat.
A múzeum több helyiségből, ún. „bugyor”-ból áll, minden bugyor egy témát ölel fel a hétköznapokból pl.: iskola, alvás, tisztálkodás, öltözés.
A kiállításon megjelennek a gyermekek napirendjéhez köthető egykor használt tárgyak a római kortól kezdve napjainkig. A tárolókban a műtárgyakat rövid leírások kísérik. A tárolók mögé bújva egy interaktív világ nyílik meg a gyerekek számára, ahol az érzékszerveikkel és játékos feladatok segítségével tanulhatnak. Foglalkoztató füzetek, jelmezek és viseletrekonstrukciók színesítik a kínálatot.

Mönichkirchen Mariensee

Mönichkirchen Wechselland területén fekszik. Ausztria azon kevés helyiségeinek egyike, amely az államilag ellenőrzött “Gyógyklimatikus hegyilevegő gyógyüdülőhely” címet viselhetik. Itt a  Hinta Utat (Schaukelweg) 17 játszó állomását járjuk be.  Az út végén egy kilátó magasodik, ahol hintázva csodálhatjuk a Bécsi Alpokra nyíló gyönyörű panorámát.
Meglátogatjuk a helyi Vízipark és Szalaérium aromaterápiás és Kneipp megállót. Itt sós vizet csepegtetnek fenyőágakon át, és különböző illóolajok szabadulnak fel. A szabad levegővel összekeveredve ezek az anyagok jótékony hatással vannak a légutakra és a vegetatív idegrendszerre. A parkban kipróbáljuk a mezítlábas utat is, a jéghideg Kneipp-medencével, amely felüdülés az elfáradt lábaknak. Megkóstoljuk az ivókút friss alpesi forrásvízét! Testet lelket frissíti ez a nap!

A Nagy Fal, a sziklamászók otthona

Wr. Neustadtban épült a Bigwall 1700 négyzetméteren, 1000 négyzetméter mászó felülettel, a modern épület maga a csoda, ahol kicsik, nagyok megismerhetik a hegymászás világát. Profi segítőkkel bevezetjük a gyerekeket ennek az érdekes kihívásnak a világába. Ezt a programot mindenki imádja, ha az idő esős oldalát mutatja nekünk.

Soproni bobozás

A soproni bobpálya minden gyerek kedvence, ahol 3,4 perc alatt felhúz minket a 340 méteres felvonó, hogy utána élvezhessük 900 méteren a sebességet a 13 kanyart. Kiváló kiegészítő programunk.

Stuhleck / Semmering nyári arca

Kedvenc téli síparadicsomunk teljesen más, de igen bámulatos arcát mutatja nyáron is, kedvelt időtöltést biztosítva a gyermekeinknek. Túrázás, ebéd, fagyi, Glognitzi élmény fürdőzés vár minket. Meglepően sikeres ez a túra a gyermekek körében.